Ontvangst bestuur visclub Lith:

Beknopt verslag ontmoeting bestuur visclub Lith op zondag 9 maart 2008.

Aanwezig:

Marcel Goossens, Maria, Kurt Delbaen, Pegy ,Luc Op de Beeck, Yvonne, Karl Sleeckx, Elly.
Ron Van Heel, Willie Van Heel, Wim van Hirtum
Verontschuldigd: Pros Piron

Locatie: De Vondeling, Lint

Verslag:

Klokslag 11u ontmoeten we 3 van de bestuursleden van de visclub uit Lith.
Willie, Ron en Wim hebben er precies 1u15 over gedaan om vanuit Lith met de wagen naar Lint te rijden. Zondagochtend heb je nu eenmaal heel wat minder last van de files en dat is mooi
meegenomen.
Na de koffie zetten we ons aan tafel en genieten van een heerlijk middagmaal in de Vondeling.
Tussen dessert en koffie worden dan de echte en belangrijke zaken besproken.
Het voorstel is:

We gaan naar Lith op zaterdag 28 juni 2008.
Of we met de bus of met eigen vervoer gaan zal afhangen van de belangstelling van de Lintse vissers en hun supporters. De balans ligt op ongeveer 25 personen. Minder is zeker auto, meer neigt naar een bus. Een busreis mag je rekenen op vlot 400€; sec. Het bestuur kan natuurlijk een deel van de reiskosten op zich nemen, maar we moeten afwachten hoeveel belangstelling er zal zijn.
Plan is omstreeks 7u à 7u15 te vertrekken in Lint en om aan te komen in Lith omstreeks 9u.
Een heerlijk ontbijt zal ons daar te wachten staan en met wat geluk kunnen we starten met vissen omstreeks 10u30. We zouden vissen van 10u30 tot 12u30, een lunch pauze nemen van 1u30 en nog een deel vissen van bv 14u tot 16u30. Dit schema is natuurlijk vlot aanpasbaar.
Na alle weegtoestanden en omkoopschandalen kunnen we iets eten omstreeks 17u30.

Het ontbijt wordt ons aangeboden door de club van Lith, het middagmaal is op eigen kosten en voor het gezellige avondmaal wordt er een bijdrage van 10€ per kop gevraagd.
Hoewel de winnaars reeds gekend zijn, zullen we toch vanuit Lint een beker meenemen naar Lith en hem overhandigen aan de beste Lith-visser; een tweede plaats is toch ook leuk?
De vraag werd even gesteld of we de wisselbeker zouden meenemen, maar wees even ernstig. Al dat gezeur en gesleur voor een beker die toch in Lint blijft? Enfin, we zien wel.

Ook wordt beslist om geen dure trofeetjes te kopen voor iedereen en slechts de Belze en Ollandse kampioen te eren.

Terug kijkende naar onze vorige trip naar Lith weten we nog dat onze collega’s ons zullen voorzien van het nodige voer en aas. Kortweg; we nemen niets mee van maden, casters, droog voer enz.

Veder zijn er niet erg veel speciale reglementen te vermelden.

Voer en aas wordt verzorgd door Lith.

Geen werphengels.

Lengte hengel en slageind zijn in principe vrij, maar laat het ons houden bij max. 9m50.

De zware jongens die graag veel kilos vangen zijn eraan voor de moeite, want zoals we weten uit het verleden gaat het om lengte! Waar heb ik dat nog gehoord?

Graag ook een eigen, en liefst deftig leefnet mee te brengen. 1 is voldoende en tijdens de pauze kan dit evt. leeggemaakt worden.

De andere, voor ons toch vanzelfsprekende zaken zoals onthaken in een emmer,…. blijven geldig in Nederland. Sportiviteit boven alles.

Op 28 juni is er; en dat mag je gerust weten, voor veel geld, goed weer besteld in Lith.
Hoe betrouwbaar ze ook mogen zijn, onze vriend van hierboven beslist nog steeds en daarom voorzien we ook best wat paraplu’s en regenkledij. Er is niet specifiek een sociaal programma voorzien voor de niet vissers, maar Willie zal daar wel een oplossing op vinden en onze vrouwtjes meer dan behoorlijk soigneren; indien nodig, niet?

terug naar hoofdmenu