Mosselsouper 2004:

Het was weer zover, 2 oktober 2004 - 19.30 uur, het mosselsouper van de visclub, ofte "het eetfestijn van het jaar" waar we met zijn allen naar uitkeken. Het begint wel op te vallen dat bijeenkomsten van de vissersclub met aangekondigde versnapering (wedstrijd - mosselsouper - kampioenenviering) veel volk bijeenbrengt. Als aperitiefje kregen we een primeur, heerlijk bereidde oesters, aangeboden door lid/sponsor Danny Keustermans die met de hulp van onze hoofdsponsor André Roose en Erica er een hapklare lekkernij van maakten. Ook op het mosselfront was men reeds naarstig aan de hoofdschotel aan het werk, volgens een geheim recept van het trio Frans Van Sant, Gustje Lejon en Theo Van Dam. De oesters gingen gretig van de hand en werden door kenners gesmaakt. Na de oesters en een korte toespraak van onze voorzitter Marcel werd de hoofdmenu opgediend, overheerlijke mosselen en voor de niet-mosselfanaten was er een koude schotel. Zelfs onze voorzitter Marcel kon het niet laten om na zijn mosseltjes nog een prikje te doen in de koude schotel van zijn Maria. Na deze fysieke niet te onderschatten inspanning werd als tussendoortje een aantal personen in de bloemetjes gezet en bedacht met een kleine attentie:
 
-onze sponsors ...André Roose en Erica

 -de schenker van de oesters ...Danny Keustermans en Els
 -de taartenbakkerij van ...Mevrouw Vercauteren
 -de man die de website maakte van/voor de vissersclub en ze wereldwijd bekendheid heeft
   gegeven ... Karl Sleeckx
 -de jongste telg ten dienste van de club tijdens de wedstrijden en ook bij de voorbereidingen
   van de mosselsouper ... Alineke  dochtertje van Kurt en Peggy Delbaen  
Inmiddels werd het hoogtijd voor het nagerecht, de overheerlijke taarten van Mevrouw Vercauteren, geserveerd met een lekker kopje koffie. Vergeten we niet dat tijdens en na het mosselsouper, achter de schermen nog een pak werk werd verricht waar we misschien geen oog voor hadden. De koks van dienst, afwassers, tappers van alle soorten vocht, de serveuses e.a.
En zo werd het 23.00 uur en begonnen de eersten huiswaarts te keren, buikje vol en voldaan, terwijl anderen bij een glaasje nog wat bleven nakaarten.
Het mosselsouper 2004 hoort inmiddels tot het rijk der herinneringen en nu wordt het uitkijken naar..... de kampioenenviering 2004 in maart/april 2005..
 

Pros.

Foto's mosselsouper 2004

Terug naar fotogalerij.