21 juni 2013:

 Uitslag van de wedstrijd:

Wat wedstrijd 10, halfweg dus, had kunnen zijn, is letterlijk in het water gevallen.

Een klein woordje uitleg zal misschien wat meer duidelijkheid brengen.

We leven, wonen en beoefenen onze hobby in Lint, België en dan is er reeds veel duidelijk voor een goede verstaander. Niet alleen het grillige weer, maar ook de grillige 'mensheid' spelen ons parten.

In concreto gaat het over communicatie; of gebrek aan communicatie. Ook over respect of gebrek aan respect. 

Van wat je nu leest is een deel hypothetisch, maar jammer genoeg ook een deel harde waarheid.

Men neme een vijver, gelegen in een 'ooit' zo mooi gemeentepark. Men neme een sympathiek visclubje dat hier zijn hobby mag beoefenen en men neme de bureaucratie alhier geldend. Als extra ingrediënt mag je er gerust de locale politiek en locale beschamende infrastructuur aan toevoegen.

Goed mengen is niet eens nodig want je ziet zo dat dit niet goed komt.

Het heeft hard geregend dezer dagen; te hard!

De overloop van de parkvijver wordt geregeld door een pomp die het overtollige water naar het riool pompt en laat dit nu juist richting Duffelsesteenweg zijn. De bewoners van deze straat zijn de laatste jaren al veel te veel wakker geworden met natte voeten en iedereen weet wat dit betekend; dikke misérie.

Het weggepompte water uit de vijver is een extra overbelasting voor deze niet werkende riolering en dat men de pompen dan stopzet is meer dan normaal. Nu hebben het bestuur en de leden van onze club veel empathie voor deze bewoners en dat niemand in hun natte schoenen wil staan is meer dan duidelijk.

Wat echter niet zo duidelijk is, is dat dit niet simpelweg wordt gecommuniceerd met deze leden of het bestuur van de club.

Uit goede bronnen weten we dat dit wel is gecommuniceerd naar anderen en dit met de boodschap " tja, die van de visclub zullen wel niet goedgezind zijn dat ze niet kunnen vissen, maar ja wat wil je?"

Het resultaat is dat we met z'n allen moesten ontdekken dat het waterniveau van de vijver +/- 10cm boven de boordsteen stond en vissen onmogelijk was. Nogmaals, niets dan veel empathie voor de bewoners voor de getroffen straten, maar op erg veel empathie moet de club duidelijk niet rekenen en dit terwijl een telefoontje of bericht had kunnen volstaan.

Ook aan andere feiten merk je dat de club niet de steun krijgt die ze hard nodig heeft om te overleven in Lint.

Zou er ooit een politieker zijn nek uitsteken voor ons?  Waarom zou hij/zij?