Lith vs Lint, 8 juli 2023:

 

Formitastisch of fandabel, noem het zoals je wil, maar het was er weer boenk op.   
23 ongeduldige Lintenaren waren al een beetje gestresseerd omdat de autocar later terplaatse was dan verwacht.
3 kwartier later dan voorzien zaten we dan toch op de bus richting De Wildse Hut in Maren-Kessel voor een ritje van ongeveer anderhalf uur.
Het warme welkom van de Nederlanders went nooit en al snel stonden we aan het ontbijtbuffet dat al lekker was opgewarmd in de volle zon. Buikjes vol en op naar de trekking voor de visplaatsen.
We kunnen het niet hardop zeggen en de bewijzen zullen wel verdwenen zijn, maar vast staat dat slinkse Hollanders ons weer een pad in de korf hebben gezet zodat zij de betere plaatsen hadden ;=)
De visclub H.S.V. de Ruisvoorn is niet de beheerder van het domein en net voordat we naar de vijver gingen moesten de koeien nog gestald worden. In de vijver zelf was het een beetje zoeken naar een open plek want er was massaal veel gele plomp en ander onderwaterkruid aanwezig.
In tegenstelling tot de vorige edities op deze vijver was er wel heel wat vis te zien en ook te vangen. Enorm veel kleine ruisvoorn en voorn en het was maar goed dat er niet al te veel grote vis opzat, want met al de onderwatervegetatie zou het niet lukken om die te landen.
Na het uitdelen van het vast voer en maden konden we eindelijk doen waar we voor gekomen waren; namelijk die Hollanders flink op hun doos geven.
Tja, zoiets van hoogmoed voor de val en dan weet je het al zeker? We hebben gestreden voor wat we waard waren, zo vals als mogelijk gespeeld, omkooppraktijken enz, maar dat was helaas net niet voldoende. Het verschil van meer dan 5 meter lag niet alleen aan de meter, maar ook een heel klein beetje aan de betere Hollandse vissers. Eerlijk is eerlijk!
Hoongelach van Willie en de andere Nederlanders natuurlijk en we zullen deze last een vol jaar moeten dragen tot we ze weer vernederen in Lint.
Enkele speeches later, nog meer drank en BBQ worsten later, was het stilaan tijd om de buschauffeur het leven zuur te maken tijdens de anderhalf uur durende terugrit. Het betere schlagerfestival op een bus met dank aan DJ Peter.
De wisselbeker was angstvallig goed verstopt, maar ze hebben hem dan ook dubbel en dik verdiend (doet best pijn om dit toe te geven)
Een kort en welgemeend afscheid aan de voetbalpleinen van Lint en dan snel op naar een lange warme douche.
Weer een leuke herinnering rijker en dankbaar dat het allemaal goed is gegaan.

 

 

Land Deelnemer Lengte (cm)
     
Nl Eric Dekkers 426
Nl Lambert Van Hee 402
B Karl Sleeckx 384
Nl Jan Clement 312
Nl Rob Weber 249
B Erwin Aerts 231
Nl Bryan Van Heel 117
B Kurt Delbaen 115
Nl Frans Van der Zalm 107
Nl Vette Ploeg 101
Nl Frans Van der Veken 96
B Daniël Bruynsseels 77
B Luc Op de Beeck 67
Nl Christiaan Korsten 56
Nl Jos Geerts 42
Nl Willie Van Kessel 41
B Marcel Van Ammel 38
Nl Richard Van Rossum 11
Nl Dennie Van Rossum 8
           2.880

 

 

Nl Eric Dekkers 426 B Karl Sleeckx 384
Nl Lambert Van Hee 402 B Erwin Aerts 231
Nl Jan Clement 312 B Kurt Delbaen 115
Nl Rob Weber 249 B Daniël Bruynsseels 77
Nl Bryan Van Heel 117 B Luc Op de Beeck 67
Nl Frans Van der Zalm 107 B Marcel Van Ammel 38
      1.613 912foto's (met dank aan alle fotografen van dienst)