Koppelvissen 12 mei 2008:
Lierse Sportvissers.

printversie

Het was een lange en erg warme visdag op de visput van onze gastheer De Lierse Sportvisser.
Onze clubafvaardiging telde 10 koppels, de thuisploeg vulde de put verder aan met 7 koppels.
De wedstrijd zelf was opgedeeld in 3 stints van telkens 2 uur vissen en met een pauze van telkens 1 uur. Tijdens de pauzes was er brood met kaas en kop en konden we het vochtverlies terug op peil brengen met de aangepaste dranken.
De ochtend zelf hadden we afgesproken om 8u30 op het oud-strijdersplein en zijn we samen naar ginds gereden. De club ligt in een oase van rust achter de Nete en het Netekanaal en is niet zo gemakkelijk te vinden. De visput is zo'n 60 meter lang, een kleine 20 meter breed, 1m20 to 1m50 diep en is voorzien van een betonnen zitrand met fixatiemogelijkheid voor de leefnetten. Een mooie put dus die in Lint niet zou misstaan! Een gezellig chalet met alle nodige voorzieningen maakt het geheel compleet.
Het visbestand bestaat vooral uit karpersoorten en brasem en naar de clubleiding beweert zijn alle vissen op de put 'vangbaar' met de normale uitrusting. Exemplaren zwaarder dan +/- 3 kilo zouden er niet opzitten.
Wat wel opviel was dat de brasem erg heeft geleden en vele exemplaren waren dan ook beschadigd of ziek?, maar lieten zich toch nog vangen.
De totale vangst van vandaag viel volgens de plaatselijke leden wat tegen, maar was te verklaren doordat het water 3 dagen na elkaar bevist was en ook het aanhoudende warme weer zou de bijt lust wat afgeremd hebben. Met 491kg totaal of bijna 29 kg gemiddeld per koppel lijken ons dit toch behoorlijke vangsten.
Omdat de vijver meer dan voldoende vis herbergt en zelfs een beetje overbevolkt zou zijn, zwemt er veel vis 'half water' en de club heeft dan ook aangepaste reglementen opgesteld. Het is streng verboden om half water te vissen en de loodzetting moet dan ook aangepast worden. Het bulklood, van minimum 3 stylloodjes nr. 18, dient op maximum 35 cm van de haak te zitten. Dit vraagt toch wat aanpassing in techniek en levert ook veel 'lijnzwemmers' op.
De thuis vissers waren natuurlijk in het voordeel en gingen dus ook aan de haal met de ereprijzen, maar we hebben toch getoond dat ze in Lint ook een aardig stukje kunnen vissen.
Om 19u werd de visdag afgesloten met de bekendmaking van de uitslag met respectievelijke prijzen en omdat de rechtmatige winnaar van de bom reeds naar huis was, mochten Jurgen en Gust H deze leuke prijs in ontvangst nemen.

Een mooie visdag gehad met een leuke gastheer. Enige minpunt is dat we afscheid van hen hebben moeten nemen zonder dat we ze konden uitnodigen om bij ons in Lint te komen vissen.

De uitslag kan je hier bekijken.

Gr,
ks.

 

Terug naar activiteiten.